wandelen en eten voor vechtgenoten

Wandelen, kletsen, eten, genieten én geld inzamelen voor het Vechtgenotenhuis. Dat is het doel van het Winter Walking Dinner, dat op 1 februari voor de tweede maal wordt gehouden. De verschillende gangen van het diner worden genuttigd in het Vechtgenotenhuis, Hotel Paping en Hotel Wildthout en de afstand tussen de verschillende locaties wordt wandelend afgelegd, onder muzikale begeleiding van de Bargzangers.

De eerste editie van het Winter Walking Dinner werd gehouden in januari 2012 en was een doorslaand succes en smaakte voor de organisatie naar meer. “Het is hele mooie manier om geld in te zamelen voor een goed doel, vindt chefkok Johan Drenth. “Ten eerste omdat het leuk is als er na al die feestelijkheden in december ook in de stille maanden iets leuks te doen, maar vooral omdat ik het Vechtgenotenhuis een warm hart toe draag. Want het is tegenwoordig helaas zo, dat bijna iedereen in zijn of haar omgeving met kanker geconfronteerd wordt. Het Winter Walking Dinner is een mooie manier om hier even bij stil te staan.”

Gerda Bruggeman van het Vechtgenotenhuis knikt instemmend. “Dat is het zeker, maar het is vooral de bedoeling dat het een vrolijke avond wordt. De nadruk ligt op sfeer en gezelligheid en dat wij er als Vechtgenotenhuis op die manier wat aan overhouden, is mooi meegenomen.” Voor Wildthout komt begin februari perfect uit. Net als tijdens de voorgaande jaren, wordt het hotel in die periode overgenomen door studenten van de Deltion Hotelschool. “Dat betekent dus een paar extra handen, zodat we er echt iets moois van kunnen maken”, aldus Wildeboer.

Om de gasten kennis te laten maken met het Vechtgenotenhuis begint en eindigt daar de wandeling. “Na een spetterende start, wandelen we op ons gemak naar Hotel Paping voor een lekker voorgerecht”, zegt Sandra Zwinselman. “Daarna trekken we de jassen weer aan lopen we richting Hotel Wildthout voor een smakelijk hoofgerecht. Met volle magen, wandelen we vervolgens weer terug naar het Vechtgenotenhuis waar ons een heerlijk toetjesbuffet wacht. Om ons hierop al voor te bereiden, trakteert Vechtdalfood ons ergens onderweg op een winterse verrassing.

Het Winter Walking Dinner wordt gehouden op vrijdag 1 februari en begint om 18.00 uur. De wandeling en het diner kosten 50 euro per persoon. Drankjes zijn voor eigen rekening. Mail voor opgave of meer info naar winterwalkingdinner@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.