voorlopig nog niet schaatsen in vechtdal

Ook op de ijsbaan van de Stokvisdennen in Dalfsen kan nog niet geschaatst worden. De ijsdikte is ongeveer 3 centimeter, maar ook daar gooit de sneeuw roet in het eten. “Gisteren en vanochtend om half 8 zag het er nog goed uit. Maar toen begon het heel snel heel veel te sneeuwen’, aldus Arnold Veldman. “We hadden zelf gedacht dat we, gezien de vorst, donderdagavond open hadden gekund, maar nu met de sneeuw kunnen we dat niet zeggen.” In Dalfsen kan ook nog niet op de baan worden gelopen om de sneeuw eraf te halen. “Zodra we erop kunnen, gaan we dweilen met 5000 liter water. Dan kan het heel snel gaan, gezien de vorst die wordt voorspeld. Maar eerst moet de sneeuw eraf.”

Volgens het KNMI blijft het vandaag in het oosten en zuidoosten bewolkt en kan er nog wat sneeuw vallen. Niet optimaal weer om de ijslaag te laten aangroeien, dus. Morgen overdag zijn er nog enkele wolkenvelden, maar er zijn ook zonnige perioden. Het zal zo’n 2 tot 4 graden blijven vriezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.