voorleesfeest bij bibliotheken

Het was woensdagochtend 23 januari druk in de bibliotheek in Bergentheim met een komen en gaan van bijna honderd kleuters, verdeeld over drie groepen van de Koningsbergerschool en de Casper Diemerschool.

Na het voorleesontbijt op school liepen de kinderen naar de bibliotheek. Daar werden ze opnieuw getrakteerd op het prentenboek van het jaar 100 nachtjes slapen. Maar dan voorgelezen met de kamishibai, een vertelkastje. Het ging over Dorus die zin heeft in een feestje, maar het duurt nog 100 nachtjes voordat ze jarig is. Al knippende gaat ze toch alvast een feestje bouwen. Een clown doet mee en een muzikant, een meisje en een politieagent. Wat is er toch met hun kleren gebeurd? Wie het wil weten, vindt het antwoord in de bibliotheek in Bergentheim: daar hangt een mooie slinger met driehoekjes.

Niet alleen in Bergentheim was het voorleesfeest. Ook op de Regenboog in Dedemsvaart en de Prinses Margrietschool in Balkbrug.

In De Horst in Sibculo houden de kinderopvang, de peuterspeelzaal, de ouderen van de dagactiviteiten samen met de bibliotheek een voorleesontbijt en dan gaat het ook weer over Dorus en knip-knip- knip met de schaar.

De bibliotheek is voor kinderen gratis. De bibliotheek heeft een welkomstcadeautje in de vorm van een vingerpoppetje van Dorus uit het prentenboek 100 nachtjes slapen. Ook voor ouders is er een aanbieding als ze lid worden, samen met hun peuter of kleuter. Ze hoeven het eerste jaar maar de helft van de contributie te betalen. Deze actie loopt t/m 28 februari 2013.

Meer informatie over deze actie en de voorleesdagen is te vinden op www.bibliotheekhardenberg.nl

En over de voorleesdagen en de prentenboekentoptien: www.denationalevoorleesdagen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.