voetbal altijd op zelfde spanning met robott pomp

JARO Innovations, het jonge bedrijf van de voetbal- en sportliefhebbers Rob Muller (31) en Jarno Otter (26), blijkt ruim een jaar na oprichting een schot in de roos te zijn. JARO Innovations richt zich op het ontwikkelen van nieuwe producten en innovaties. De eerste uitvinding, de RobOtt ballenpomp, zag in 2011 het levenslicht.

Een prototype hing maandenlang als proef bij SV Nieuwleusen, de club van Muller. “Iedereen was meteen dolenthousiast. Wij hebben de ballenpomp verder ontwikkeld en inmiddels hebben veel voetbalclubs uit deze regio de ballenpomp aangeschaft”, aldus de energieke ondernemers.

“Je kent het vast wel, maar wij maakten het ook wekelijks mee bij onze clubs uit eigen ervaring. De ballen niet op spanning met het gevolg de nodige ergernis onder de spelers. Dan weer zachte ballen, een week later waren ze keihard. Het werkt heel simpel, je stelt de gewenste spanning van de bal in, steekt de naald in het ventiel en het apparaat bepaalt vervolgens zelf of er lucht uit moet of er bijgepompt moet worden. Zodra de druk bereikt is geeft de Robottpomp een signaal af.”

De jonge ondernemers zijn tevreden met het aantal apparaten wat al reeds bij de diverse voetbalcubs zijn geïnstalleerd. “Helaas slokken onze dagelijkse werkzaamheden bij Masévon Technology in Hardenberg veel tijd op. Wij zijn daar beide actief als projectmanagers. Wel krijgen wij van onze werkgever alle medewerking en expertise die er heerst om onze producten te ontwikkelen. Daarnaast zijn het allemaal voetballiefhebbers. Bovendien zijn we de laatste druk geweest, zo was Jarno druk bezig met het bouwen van zijn huis in Mariënberg”, lacht Rob Muller.

Ondertussen kunnen ze hun aandacht weer verschuiven naar hun jonge maar veelbelovende bedrijf. “Je merkt het al door diverse trainerswisselingen dat de belangstelling voor ons product weer groeit. Trainers die bekend zijn met ons product, missen meestal zo’n unieke ballenpomp bij hun nieuwe vereniging en kaarten dit aan. Gezien de geringe investering maar wel het grote gemak wat het oplevert gaat de nieuwe club graag overstag. Tevens zijn we in gesprek met enkele eerste- en eredivisieclubs die nieuwsgierig naar ons product zijn geworden.”

Om de RobOtt-ballenpomp te promoten mag een geïnteresseerde voetbalclub het product ook eerst enkele maanden uitproberen. “Wij zijn gewoon voor de volle honderd procent overtuigd van ons product, als je er éénmaal mee werkt ondervind je het gemak en de snelheid van de pomp en wil je niet meer martelen met je oude ballenpomp.”

In 2012 ontvingen Rob en Jarno de Innovatieprijs van de Gemeente Hardenberg als meest ‘Innovatieve starter van 2012’. Voor meer informatie of kijk op www.robottpomp.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.