Home / archiefcentraal / vca diploma voor techniekleerlingen

vca diploma voor techniekleerlingen

Er was maandagmiddag gebak, koffie en frisdrank op het Techniekplein van het Vechtdal College in Hardenberg. Aan een vrouwelijke en negentien mannelijke vmbo-leerlingen uit de examenklassen kon het VCA-diploma worden uitgereikt, het veiligheidsdiploma dat steeds vaker door aannemers verplicht wordt gesteld om het aantal ongelukken op het werk te verminderen.

Docent Ewout Warringa is zeer tevreden over het resultaat: “Het slagingspercentage van ruim 70 procent is beter dan voorgaande jaren. Je merkt dat een nieuwe omgeving zoals het vorig jaar geopende Techniekplein motiverend werkt. Maar de leerlingen weten ook zonder die mooie omgeving wel dat het diploma hen een voorsprong geeft. Nu bij het vinden van een stageplaats of een vakantiebaantje en straks bij het zoeken naar een echte baan. Dat is dan ook de reden dat wij niet alleen maar VCA-lessen verzorgen, zoals veel andere scholen, maar bewust kiezen voor het behalen van het diploma.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.