Home / archiefcentraal / van der duim was bij politieke avond lpo

van der duim was bij politieke avond lpo

De eerste spreker van de avond was Hilbert van der Duim. Na eerst even terug gekeken te hebben op zijn imposante schaatscarrière met natuurlijk ook de vogelpoep en “Hilbert jongen, je moet nog een rondje” ging het vervolgens over de politieke loopbaan. Als lijstduwer kreeg hij zoveel voorkeurstemmen dat hij namens PLOP in de gemeenteraad van Assen zitting nam.

Het succes van de lokale politiek verklaarde hij met name door het feit, dat lokale partijen door hun onafhankelijkheid beter in staat zijn om aan te geven wat er speelt in een gemeenschap.

Na een kopje koffie was het de beurt aan Fons Zinken. Als voorzitter van de VPPG (de overkoepelende organisatie van lokale politieke groeperingen) ging hij met name in op de rol van de VPPG. Belangrijke zaken als de rol van de politiek, maar ook de financiering bepalen het succes van de lokale politieke partijen.

Als dank voor hun bijdrage ontvingen beide heren een mooi boek over het Vechtdal. Aansluitend was er nog een gezellige borrel met gelegenheid om met de sprekers nog even na te praten.

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.