uitkijktoren dalfsen vanaf 17e open

De officiële opening vond op 19 december al plaats, maar voordat de uitkijktoren toegankelijk zou zijn voor het publiek, moesten er nog de laatste werkzaamheden uitgevoerd worden. Inmiddels is dit gebeurd. Onder andere de windverbanden in de toren zijn geplaatst. Daarom is de uitkijktoren vanaf 17 januari geopend.

Symfonie aan de Vecht

De gemeente Dalfsen componeert in samenwerking met de provincie Overijssel met veel inzet en enthousiasme een Symfonie aan de Vecht. Met de uitvoering van het programma Symfonie aan de Vecht wordt een trefpunt voor dorpsgenoten gerealiseerd, een trekker voor toeristen en een startpunt om fietsend, wandelend of per kano erop uit te trekken.

Uitkijktoren Vechtdal

De uitkijktoren van verzinkt staal en met houten lamellen is een mooi gezicht in het landschap. De toren is gebouwd met duurzame materialen. De lamellen worden naar boven toe steeds dichter. Bovenop de toren is een uitkijkplatform met een weids uitzicht richting het Vechtdal en het bosrijke landschap bij de Vecht.

Op 19 december 2012 zijn de Uitkijktoren Vechtdal, het Landschapspark Vechtvliet en de Pleisterplaats De Stokte officieel geopend in het gemeentehuis in Dalfsen. De uitkijktoren is via een live-verbinding door Wendy Weijdema van Vechtdal Marketing geopend. Voordat de uitkijktoren ook klaar was voor de eerste bezoekers moesten nog enkele werkzaamheden, waaronder het plaatsen van de windverbanden in de toren, plaatsvinden. Deze laatste werkzaamheden zijn intussen gedaan en de uitkijktoren is daarom vanaf 17 januari open voor het publiek.

Investeren met gemeenten

De provincie Overijssel investeert extra in de Overijsselse woon- leef- en werkomgeving. Overijssel gebruikt daarvoor de opbrengst van de verkochte aandelen Essent. Het gaat om projecten die provincie en gemeenten gezamenlijk uitvoeren en financieren. Het programma Ruimte voor de Vecht richt zich op de veiligheid tegen overstromingen, de economie en de natuur in het Vechtdal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.