uit het gemeentehuis wat vindt u er van

In mijn vaste column zoek ik geregeld naar onderwerpen waarvan ik hoop dat ze u interesseren. Dat valt niet mee, denk ik. Immers: de overheid, dus ook gemeenten, hebben een imagoprobleem. Overigens voor een groot deel volkomen ten onrechte. Maar over dat laatste ga ik het nu niet hebben. Wat u als inwoner van de gemeente Dalfsen toch zeker moet interesseren, of waarover u in ieder geval een mening heeft is hoe wij het als gemeente doen?

Ik ben benieuwd naar uw mening hierover. Ik wil graag van u een paar dingen weten en hoop dat u reageert. Ik vraag u dat omdat ik van mening ben dat er in onze wijken en buurten veel ervaring en kennis zit over veel zaken. En omdat ik verwacht dat de rol van gemeenten de komende jaren bescheidener wordt (bijvoorbeeld door bezuinigingen) en we er veel meer naar toe moeten coalities te sluiten met lokale en regionale partners (andere gemeenten, zorginstellingen/verzekeraars, corporaties, lokale duurzaamheidsinstellingen zoals Nieuwleusen Synergie en Duurzaam Hoonhorst etc). Simpel gezegd: wij bepalen niet langer wat goed voor u is, dat doet u zelf en wij ondersteunen u daar in of nodigen u uit ons te helpen.

Tegen die achtergrond ben ik benieuwd naar een paar dingen als het gaat om onze ambtelijke organisatie:

1. Wat doen we echt goed?

2. Wat moet echt beter?

3. Op welk punt laten we dingen liggen die we wel op zouden moeten pakken?

Ik nodig u uit te reageren en met concrete voorbeelden te komen. Daar hebben we wat aan.

Ik beloof u dat u binnen een week na ontvangst van uw tip(s) van mij een reactie hebt.

U kunt reageren naar: h.zwart@dalfsen.nl of via twitter @hermanzwart.

Ik ben benieuwd….

Herman Zwart

Secretaris-directeur

h.zwart@dalfsen.nl

Twitter: @hermanzwart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.