technische unie wint zaalvoetbal trefkoele

In de Trefkoele in Dalfsen vond zaterdag 26 januari het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi plaats. Ploegen uit onder meer Heerenveen, Almelo, Groningen, Barneveld, Gramsbergen, Zwolle en Dalfsen streden om de overwinning. Het team Technische Unie uit Dalfsen ging na een lange dag voetballen met de eer strijken.

Het toernooi wordt al ruim 30 jaar gehouden in Dalfsen, meestal op de derde zaterdag van januari en er doen teams mee uit het hele land. Aan het toernooi doen jaarlijks zestien teams mee. Er wordt gespeeld in vier poules van vier teams, met aansluitenden kwartfinales, halve finales, een troostfinale en de finale. Veel van de teams hebben een connectie met Dalfsen. Dit wil zeggen dat men hier geboren is, familie heeft wonen of nog steeds in Dalfsen woont.

Het winnende team, Technische Unie, kwam uit Dalfsen en bestond uit spelers van onder meer ASC ’62 in Dalfsen. Zij mochten de beker en de wedstrijdbal in ontvangst nemen en 200 euro weggeven aan een zelfgekozen goed doel. Het team koos voor KiKa (Kinderkankerbestrijding). “We kregen mee dat de zoon van de leider van het team Line Footwear Regeling uit Gramsbergen recent te horen heeft gekregen dat hij kanker heeft. Daarom willen wij het geld schenken aan KIKA zodat zij kinderen met kanker kunnen helpen.”

De tweede plaats was voor titelverdediger Zwolle, het team Almelo mocht de derde prijs in ontvangst nemen.

De organisatie hoopt het toernooi volgend jaar opnieuw te kunnen organiseren, maar vanwege de aanstaande verbouwing van de Trefkoele is dat nog even afwachten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.