sv nieuwleusen voert gedragscode in

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van SV Nieuwleusen op zaterdag 5 januari, keek voorzitter Bert de Roo terug op 2012 en blikte hij vooruit op 2013. Hij kondigde aan dat de club een gedragscode gaat invoeren.

De Roo memoreerde bijvoorbeeld de resultaten van de diverse teams, met onder meer kampioenschappen van de eerste twee zaalteams en de dames en goede prestaties bij de jeugd. Verder sprak hij over de groei van de club – het ledenaantal staat inmiddels op 834 – en de nieuwe Bedrijvenclub, die inmiddels 32 leden telt en bezig is activiteiten te ontplooien.

De voorzitter ging verder in op het mislukken van de oprichting van het Kulturhus. Nadat eerst was gebleken dat de vorming van een Kulturhus in een gerenoveerde sporthal de Schakel niet rendabel was, bleek ook een ‘Kulturhus onder meerdere daken’ geen verantwoorde optie. Nu zijn korfbalvereniging d’Ommerdieck, volleybalvereniging Flash en SV Nieuwleusen bezig om ‘Het Plein’ op te richten. “Het Plein vormt het centrum van Nieuwleusen, waar mensen kunnen sporten en andere leuke activiteiten kunnen ondernemen. Op de najaarsledenvergadering waren de leden van S.V. Nieuwleusen positief gestemd over het plan.”

Inmiddels heeft ook de coöperatie Nieuwleusen Synergie zich gemeld. “De drie verenigingen hebben vier maand de tijd gekregen om een financieel dekkende begroting op te stellen en deze te presenteren aan de gemeente. Met behulp van Synergie Nieuwleusen, zijn wij ervan overtuigd dat de drie verenigingen de plannen financieel rondkrijgen.”

Ten slotte memoreerde De Roo de recente ophef na de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuis in Almere. “We moeten ons afvragen wat we zelf voor 2013 beter kunnen doen en of we wel genoeg respect hebben voor een ander”. Tijdens de najaarsledenvergadering stelde één van de leden voor om een gedragscode in te voeren en De Roo kondigde aan dat deze gedragscode in het huishoudelijk reglement van de club zal worden opgenomen. Hierin staat onder meer dat de leden geacht worden zich positief op te stellen, de club te steunen, geen ongewenst gedrag te vertonen en zich te onthouden van commentaar op de wedstrijdleiding.

Voorafgaand aan de receptie vond de Snertloop plaats, die de vereniging samen met Bos Bedden Loopgroep AG ’85 organiseerde. 129 lopers deden mee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.