streep door komst stevanovic naar pec

De overgang van Aleksandar Stevanovic naar PEC Zwolle gaat niet door. De middenvelder, die de rest van dit seizoen gehuurd zou worden van Werder Bremen, komt niet in aanmerking voor een werkvergunning in Nederland. Vrijdagochtend werd bekend dat het UWV het verzoek voor een werkvergunning heeft afgewezen.

De in Duitsland geboren en getogen Stevanovic heeft een Servisch paspoort. Dat betekent dat hij volgens de Nederlandse wetgeving wordt gezien als een niet EU-speler. Een niet EU-speler dient in Nederland te voldoen aan een aantal eisen om een werkvergunning te verkrijgen. In Duitsland worden andere criteria gehanteerd ten aanzien van niet EU-spelers en beschikt de 20-jarige middenvelder wel over een verblijfs- en werkvergunning.

Technisch Directeur Gerard Nijkamp: “Wij hebben er, binnen onze mogelijkheden, alles aan gedaan om Aleksandar speelgerechtigd te krijgen voor PEC Zwolle. Wij respecteren de Nederlandse regelgeving hieromtrent, maar betreuren dat de overgang niet doorgaat. Wij waren erg tevreden over Aleksandar. Zowel over zijn prestaties op het veld als over zijn professionele houding binnen en buiten het veld.”

Stevanovic had, na Denni Avdic, de tweede speler moeten zijn die door Werder Bremen verhuurd werd aan PEC Zwolle. Op het trainingskamp in Belek trainde Stevanovic met de selectie van PEC Zwolle mee en maakte indruk op de technische leiding van de Zwolse club.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.