stone rock festival dit jaar op 22 juni

Een nieuwe editie van het succesvolle, gratis toegankelijke, Stone Rock Festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 juni. Tussen 14 uur en 1 uur zullen aan de Stationsweg in Dalfsen, aan de voet van de Zwevende Kei, de feestelijke klanken weer over de Vecht schallen. Deze keer vanaf een festivalterrein dat veel grootser opgezet wordt dan voorgaande jaren.

De voorbereidingen zijn inmiddels weer in volle gang en de organisatie is van plan om flink uit te gaan pakken in 2013. De eerste stap is dat de organisatie dit jaar, naast alle ruimte voor lokaal muzikaal talent, ook meer podiumruimte wil gaan bieden aan buitenlandse acts. De eerste bandnamen zijn: Black Spiders (UK), Elementary Penguins en Black Bottle Riot.

Black Spiders is de eerste buitenlandse naam die de organisatie naar buiten brengt. De snelle, lichtelijke punky rock & roll die de Britse heren produceren, is ideaal om live te ervaren. Het is een combinatie van 80’s rock en grungeachtige riffs, maar toch uitermate hedendaags.

Na optredens op onder meer Graspop, Speedfest, Sonispere, Eurosonic Noorderslag en de Zwarte Cross doen zullen ze ook in Dalfsen hun kunsten vertonen. De tweede naam is Elementary Penguins. Een driekoppige indie rock band die gevormd werd door hun Engelse zanger na zijn verhuizing naar Amsterdam. Na een paar dagen brachten ze hun eerste single ‘Everybody Knows My Name Especially On The Dance Floor’ uit die direct opgemerkt werd en bekroond werd tot 3FM Serious Talent. Sindsdien zijn de heren regelmatig te horen op de radio en hebben ze als support act opgetreden voor onder meer Go Back To The Zoo.

De laatste naam die de organisatie voorlopig bekend maakt is Black Bottle Riot. Deze vier rock & rollers uit Nijmegen produceren een krachtig geluid ergens tussen Lynyrd Skynyrd en The Ramones. Daarnaast bezit Black Bottle Riot een no-nonsense attitude en durven ze de gitaren keihard te zetten.

Binnenkort zal de organisatie met meer informatie naar buiten komen over de plannen voor dit jaar en hoe de rest van het programma eruit zal gaan zien. Uiteraard is de toegang dit jaar weer helemaal gratis. Houd de website en social media van Stone Rock Festival in de gaten om volledig op de hoogte te blijven.

Website : www.stonerock.nl

Twitter : @stonerockdalfsen

Facebook : facebook.com/stonerockdalfsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.