steeds meer gezinnen naar voedselbank

In totaal levert de voedselbank Hardenberg-Ommen meer dan 160 pakketten, dat een flinke stijging is met een paar maanden geleden. In zo’n drie maanden tijd zijn er dus zo’n dertig gezinnen bijgekomen. Ook komen er steeds meer aanvragen bij.

Ook de Voedselbank van Zwolle en omgeving merkt een stijging van dertig pakketten sinds november. Deze voedselbank bevoorraadt ook het uitgiftepunt in Dalfsen, maar wil geen gegevens over afzonderlijke gemeentes verstrekken. Volgens de voedselbank hebben veel mensen in de wintermaanden geen werk, helemaal sinds de crisis is uitgebroken. “Mensen raken hun baan kwijt en zijn door hun reserves heen.”

Overigens heeft de Voedselbank Zwolle en omgeving steeds meer moeite om de pakketten te vullen: “De speling wordt steeds dunner. We krijgen wel net zoveel producten, maar moeten het over meer mensen verdelen. Waar we eerst twee dingen van een soort in een pakket konden doen, kan er nu nog meer één in.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.