Home / archiefcentraal / snertwandeling bij molen massier

snertwandeling bij molen massier

De vrijwilligers van Molen Massier beginnen het nieuwe jaar op zaterdag 5 januari met de Nieuwjaarswandeling. Wie aan deze snertwandeling wil deelnemen, kan tussen 10.00 en 13.00 uur starten vanaf de molen aan het Westeinde 39a.

Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: een wandeling van 5 of van 10 km door de wijde omgeving van de molen. Met name de eerste is ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Uiteraard is er bij terugkeer voor iedereen een kom snert. Daarnaast begint de klaverjascompetitie op de woensdagmiddagen weer in het bijgebouw van de molen. De data waarop gespeeld wordt, zijn: 9 en 23 januari, 6 en 20 februari, 6 en 20 maart en 3 en 17 april, steeds vanaf 13.30 uur. Meer informatie over de klaverjasmiddagen is verkrijgbaar via tel. 483011 of 0623249922.

Afgelopen zaterdagmiddag was er veel belangstelling voor de Molen Massier. In verblijfsruimte De Peerdestal konden bezoekers bij versgebakken knieperties nog eens terugkijken op het voorbije jaar en vooruitblikken naar 2013. Dankzij een stevige zuidzuidwestenwind kon het oude maalproces worden gedemonstreerd aan het publiek. Op de stelling en binnen bij het maalkoppel werden alle vragen over de molen en het malen beantwoord. Dat de bezoekers soms van verre komen, werd onderstreept toen er ook in het Duits en het Engels uitleg moest worden gegeven. De Duitse gasten uit het aan de Zwitserse grens gelegen Freiburg combineerden familiebezoek met molenbezoek.

Het letterlijke klapstuk van de middag was het ‘uitschieten’ van het oude jaar, wat net als het jaar ervoor verzorgd door een trouwe bezoeker van de molen. Het kleine kanonnetje wordt met veel gevoel geladen en afgevuurd. Ook de midwinterhoorn van één van de vrijwilligers werd nog geblazen en als verrassing speelde een moleninstructeur, gekleed in Schotse kilt, op de stelling mee op de doedelzak.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.