sneeuw hinderlijk voor plankenkoorts

Men zou zich ongetwijfeld kunnen afvragen of het spel van Plankenkoorts valt onder de categorie amateurs of dat hier een beroepsgezelschap optreedt. Er werd vlot gespeeld, de rolkennis prima, waardoor het tempo er goed in zat. Ook de grime was uitstekend, de kleding kleurrijk en belichting perfect. En zoals we van Plankenkoorts gewend zijn, zorgden de geluidsmannen voor een goede verstaanbaarheid tot in alle hoeken van zaal Reimink. Het decor is in het eerste bedrijf een kale, lege kamer, maar zal gaandeweg veranderen in een mooie huiskamer.

Het echtpaar Richard en Dorris Koenen koopt het prachtige herenhuis en nemen de vreemde onverklaarbare gebeurtenissen op de koop toe. Telefoons die rinkelen en niet zijn aangesloten, voetstappen, terwijl er niemand thuis is. Buurvouw Cornelia Zijtveld bemoeit zich met alles maar Bets, schoonzus wil een medium inschakelen. Dan lopen de twee verhuizers Sjaak en Ruth rond. Ze houden geregeld pauze. De telefoons worden aangesloten door een op kauwgum kauwende en giechelende Natalie en Koos, de man van Bets kan het allemaal niet meer bijbenen. Maria, secretaresse en geliefde van Richard, gaat eisen stellen, en Mathilde, het medium, zal onderzoeken of er echt geesten in het spel zijn. Dat de seance niet helemaal volgens wens verloopt, komt omdat iedereen wel wat op te merken heeft. Gehakketak over en weer.

Een verfrissend, leuk stuk toneel, waarbij regisseur Joop Kieftenbeld trots kan zijn op het resultaat en waarbij de spelers, zonder uitzondering de rollen uitstekend vertolken. Genieten van een avond onvervalst Plankenkoorts Lemelerveld kan nog op donderdag 17 en donderdag 24 januari vanaf 20.00 uur. Kaarten zijn vooraf te bestellen bij Reimink, 0572 371262.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.