schilderij dijsselhof in gemeentehuis

Op het doek is de boerderij waarin Dijsselhof (1866-1924) in 1882 woonde aan de Kanaaldijk-Noord 6 in Dalmsholte te zien. Hij woonde daar in zijn jeugd, voordat een studie aan de Kunstacademie hem naar Den Haag deed verhuizen. De boerderij bleef jarenlang in het bezit van de familie Dijsselhof, net als het schilderij. De familie van de kunstschilder heeft het doek aan de Historische Kring aangeboden om tentoongesteld te worden. Hij schilderde dit werk op 17-jarige leeftijd.

De Boer ging in zijn toespraak over Dijsselhof in op het werk van Dijsselhof, zijn belang voor de schilderkunst aan het einde van de negentiende eeuw en de geschiedens van het doek zelf. Dijsselhof was één van de belangrijkste schilders in de stroming ‘Nieuwe Kunst’. In 1996 wijdde de Historische Kring een artikel in Rondom Dalfsen aan het leven en werk van Dijsselhof

Het schilderij van de boerderij is te zien in de Dijsselhofkamer in het Dalfser gemeentehuis. Tot nu toe hingen daar alleen zwart-wit kopiën van door Dijsselhof gemaakte kunstwerken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.