Home / archiefcentraal / ruim 1200 euro voor t alteveer

ruim 1200 euro voor t alteveer

Activiteitencentrum ’t Alteveer ontving op 25 januari 2013 een donatie van de Station tot Stationloop, uit handen van Bernhard Kootstra. Het gaat om een bedrag van 1231 euro. Geke Kloosterhof, coördinator van ’t Alteveer, nam de cheque samen met een paar cliënten van het activiteitencentrum in ontvangst en was blij verrast door de hoogte van het bedrag.

De organisatie laat de winnaars bij zowel de mannen als de vrouwen elk jaar uit een aantal goede doelen kiezen voor een donatie. De winnares van 2012, Jacqueline Rustidge, koos daarbij voor Activiteitencentrum ’t Alteveer, omdat de medewerkers belangeloos geholpen hebben bij het inpakken van de deelnemersenveloppen. De winnaar bij de mannen, Neals Strik, verblijft momenteel in het buitenland en kon daardoor zijn keuze niet kenbaar maken. Daarom besloot de organisatie het hele bedrag aan Activiteitencentrum ’t Alteveer te gunnen. Omdat beide winnaars verhinderd waren om bij de uitreiking aanwezig te zijn, nam Bernhard Kootstra de honneurs waar.

Inmiddels komt de volgende editie van de hardloopwedstrijd al weer dichterbij. Die staat voor dit jaar gepland op 29 mei. De inschrijving daarvoor begint op 1 februari om 18.00 uur via de site www.inschrijven.nl Tot nog toe was het zo dat de eerste inschrijvers van het vorige jaar zich in het weekend daarvoor al met voorrang konden inschrijven, maar daar is men van afgestapt. Iedereen heeft nu weer gelijke kansen. Op tijd erbij zijn is wel belangrijk, want de geschiedenis van de Station tot Stationloop leert dat het maximumaantal deelnemers in korte tijd is bereikt. Voor dit jaar is het maximum gesteld op 1250 deelnemers.

Het parcours is dezelfde als vorig jaar en gaat over een afstand van zestien kilometer. De dijk Watersteeg is volgens Kootstra onlosmakelijk met de loop verbonden. Hij maakte ook de nieuwe hoofdsponsor bekend. “Dat is Arriva, maar ze presenteren zich in dit verband als de Vechtdal Lijnen. Zij zullen op 29 mei ook de deelnemers vervoeren.”

Op Activiteitencentrum ’t Alteveer werken vierenveertig mensen met een beperking. Geke Kloosterhof: “Er zijn vijf afdelingen, waaronder keramiek en houtbewerking. De gemaakte producten zijn ook te koop.” Men weet al waar in ieder geval een deel van de gift van de Station tot Stationloop aan besteed zal worden. “Een barbecue moet er komen. Er zijn nog wel een paar wensen, maar we beginnen absoluut met de barbecue.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.