rosengaerde gaat voor nieuwe rolstoelbus

Een tweetal chauffeurs, Herman van Weeghel en Gerrit Heinen, die als vrijwilliger de busritten coördineren, heeft het initiatief genomen tot deze actie en wordt daarin van harte ondersteund door activiteitenbegeleidster Wendy Flim namens Rosengaerde.

“De huidige bus wordt intensief gebruikt en is eigenlijk niet meer geschikt omdat deze niet langer voldoet aan de hoge eisen die Rosengaerde stelt aan de kwaliteit van zorg, welzijn en diensten,” vertelt van Weeghel. “Het ombouwen en rolstoelgeschikt maken van de bus is een zware klus, waar de vooral oudere, vrijwillige chauffeurs een zware dobber aan hebben. En door het ontbreken van airco hebben we deze zomer vele ritten moeten annuleren omdat het in de bus te warm werd voor de inzittenden. Dat is jammer. Ook gaan we voor duurzaamheid. We vinden het belangrijk dat de nieuwe bus een zuinige dieselmotor heeft en minder fijnstof en CO2 uitstoot.”

De bus wordt gebruikt voor het vervoer van cliënten naar de zorgboerderij. Ook worden er rondritten georganiseerd voor psychogeriatrische cliënten naar hun oude leefomgeving waardoor het geheugen wordt geactiveerd.

Daarnaast wordt de bus veelvuldig ingezet voor rondritten en dagtochten voor de bewoners van Rosengaerde en zorgbehoevenden uit het dorp. Zo werden onder andere ritten georganiseerd naar het Openluchtmuseum in Arnhem, het gevangenismuseum in Veenhuizen, naar Stavoren en Hindeloopen in Zuidwest-Friesland, een paleizentocht door Den Haag en Scheveningen en naar vele andere bestemmingen. Dat er veel animo voor is blijkt wel uit de bezettingsgraad van de bus, die boven de 80 procent ligt.

De organisatie Rosengaerde met haar chauffeurs willen het geld bij elkaar krijgen door het aanschrijven van fondsen en het organiseren van verkoopacties en (ludieke) evenementen. Ook hopen ze, dat verenigingen en organisaties uit het dorp het initiatief willen nemen om een sponsoractie, sponsorloop of een evenement te organiseren waarvan de opbrengst naar de nieuwe bus gaat. Reageren kan via het mailadres: bus@rosengaerde.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.