raad tegen onderhandelingsakkoord

“Het kabinet is wel bereid het BTW-compensatiefonds achterwege te laten maar de gemeenten en provincies krijgen daarbij een forse korting op het gemeentefonds. Het gezamenlijk de tering naar de nering zetten is hiermee niet aan de orde. De sterkste overheid, Den Haag, maakt zijn boekhouding sluitend door bij provincies spaarrekeningen te plunderen en taken die Den Haag niet onder controle krijgt over te hevelen naar de gemeenten. Die taken moeten de gemeenten met veel minder geld gaan uitvoeren”

De fractie van het CDA in Ommen is van mening dat het onderhandelingsakkoord grote financiële consequenties heeft voor de gemeente en het ontwikkelingsklimaat in gevaar brengt. In de motie draagt het CDA het college op de genoemde maatregelen tegen te houden en de gevolgen van de maatregelen voor Ommen goed in kaart te brengen. Ook wordt het college opgeroepen niet akkoord te gaan met het akkoord en het kabinet te laten weten opnieuw aan tafel te willen. Als gemeenten niet reageren zal het onderhandelingsresultaat als akkoord worden bevonden.

De motie van het CDA is in de raadsvergadering van donderdag 24 januari aangenomen met steun van LPO, CU, en D66Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.