Home / archiefcentraal / nieuwleusen synergie komt met zonnepanelen

nieuwleusen synergie komt met zonnepanelen

Nieuwleusen Synergie wil in het eerste kwartaal van 2013 het definitieve aanbod op gebied van pakketten isolerende maatregelen en zonnepanelen presenteren. Door het houden van bewonersavonden wil de werkgroep de aanbiedingen toe lichten, vragen beantwoorden en kunnen belangstellenden zich in schrijven voor een aanbieding. In de totaalaanbieding wordt ook de eventuele te ontvangen subsidie al verwerkt, zodat een bewoner weet waar hij aan toe is.

Jan Bijker, voorzitter van de werkgroep Duurzaam Energiegebruik, stelt: “Wij zijn al enige tijd druk met het opzetten van een compleet aanbod naar bewoners van Nieuwleusen wat betreft het aanbieden van pakketten isolerende maatregelen en zonnepanelen. Uiteindelijk willen we samen naar verduurzamen het wonen in Nieuwleusen toe werken. We zijn als eerste gestart met het traject zonnepanelen, omdat dit traject de meeste tijd in beslag zou nemen. Helaas hebben we onze planning niet gehaald. Dit komt vooral doordat we alle aanbiedingen hebben laten herzien omdat we zoveel mogelijk met lokale partijen willen samen werken. Bij alles wat we binnen Nieuwleusen Synergie ondernemen dient ‘Deur oons, veur oons’ voorop te staan. We werken met zijn allen hard om nog dit kwartaal met een aanbieding te komen.

Dat complete aanbod zal bestaan uit het aanbieden van isolerende maatregelen zoals dak-, spouw- en vloerisolatie. Een eerste stap is natuurlijk om energie bij een woning te besparen door een woning zo goed mogelijk te isoleren. Het isoleren van een woning zorgt ook voor een beter energielabel, verbetering van wooncomfort en natuurlijk een besparing op de energierekening.

“Naast deze isolerende maatregelen gaan wij pakketten zonnepanelen aanbieden voor zowel hellende als platte daken. Er wordt ook onderscheid gemaakt tussen pakketten voor particulieren en voor bedrijven/instellingen.”

Bij alle onderwerpen staat duurzaamheid, kwaliteit en lokale werkgelegenheid hoog in het vaandel en is niet alleen de prijs van doorslaggevend belang. “Wanneer wij de totaalaanbieding gereed hebben zullen wij dit kenbaar maken onder andere op de website van Nieuwleusen Synergie.”

Op de diverse bewonersavonden is gebleken dat er veel interesse is onder de inwoners van Nieuwleusen en zelfs daarbuiten voor de aanschaf van zonnepanelen. Het is belangrijk dat we zoveel mogelijk inwoners enthousiast krijgen om over te gaan tot de aanschaf van isolerende maatregelen en/of zonnepanelen. Alleen dan kunnen we tegen zo gunstig mogelijke tarieven de werkzaamheden laten uitvoeren. De start uitvoering staat gepland in het 2e kwartaal van 2013.

Bijker tot slot “Daarom ook hierbij een oproep aan een ieder om zoveel mogelijk buren, kennissen en vrienden enthousiast te krijgen voor isolerende maatregelen en/of zonnepanelen. Meldt u via onze website aan als geïnteresseerde, waarbij u ook gelijk de namen en e-mailadressen van andere geïnteresseerden uit uw omgeving kunt aangeven. Dit kunt u doen via de website door een mailtje te sturen aan info@nieuwleusensynergie.nl en daarin aan te geven waarin u interesse heeft. U wordt dan door ons benaderd wanneer er meer informatie bekend is. Wij hopen u te mogen verwelkomen op een van onze bewonersavonden. Houdt u voor de desbetreffende data onze website, www.nieuwleusensynergie.nl en de lokale media in de gaten.”

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.