nieuwe tenues voor dansmariekes dvaart

Ter ere van de Prins Jan III (de Vries) en Jeugdprins Kyle I (Veltmaat) hield het bestuur van De Venekloeten zaterdagavond het Prinsenbal in de Hofresidentie van de Dedemsvaartse carnavalsvereniging.

De jubilerende dansmariekes traden voor het eerst op in hun nieuwe tenues. Prins Jan III reikte het eerste exemplaar van de carnavalskrant Kloetenvaria werd uit aan Roelie Bouwman uit Balkbrug. De prinsen van Kloetendonk mochten delegaties van enkele zusterverenigingen verwelkomen: De Hunnen uit Steenwijk, De Aanmakkers uit Zwolle en De Narren van Pitlo uit Assen.

Een hoogtepunt van de avond was het eerste optreden van de dansmariekes in prachtige nieuwe tenues. De tenues zijn aangeschaft ter gelegenheid van het 33-jarig bestaan van de dansmariekes. In de eerste jaren werden de meisjes nog tot dansmarieke opgeleid door dansschool De Kleine. Niet veel later werd de activiteit overgenomen door de vereniging zelf. Dansmariekes en carnaval zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Anno 2013 bestaat de groep dansmariekes uit 23 meiden in de leeftijd van 5 tot 20 jaar en vier leidsters.

Kort na de presentatie van de nieuwe tenues werd het eerste exemplaar van de nieuwe Kloetenvaria uitgereikt. Presentator Tonny Hulleman vertelde dat Roelie Bouwman vroeger nauw betrokken was bij carnavalsvereniging De Bruggedrijers in Balkbrug en in haar radioprogramma’s van de Lokale Omroep Avereest – later RTV Hardenberg – altijd veel aandacht had voor het carnaval in de gemeente. “Ondanks het feit dat er sprake was van radio, werden Prinsen en Adjudanten altijd verzocht om in vol ornaat naar de studio te komen.”

De kleurrijke en veertig pagina’s tellende 38e editie van de Kloetenvaria is ook dit jaar weer volledig in eigen beheer gemaakt. De leden van de krantcommissie en de acquisiteurs werden in het zonnetje gezet voor de geleverde prestatie. Vanaf maandag 28 januari wordt de Kloetenvaria bezorgd in Dedemsvaart en in de kom van Balkbrug.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.