mirthe en anouk voorleeskampioen

Mirthe Hierink nam het in de middagsessie op tegen zes andere kandidaten. Met haar beeldende manier van voorlezen wist ze de deskundige jury onder voorzitterschap van Ank Kloosterman te overtuigen. “Het was alsof we naar een film zaten te kijken”, zo omschreef jurylid Arjen Boers het spannende fragment uit het boek Heartland van Lauren Brooke. De jury was unaniem in haar beslissing. Ook voor de overige kandidaten waren er complimenten. Alle voorlezers zijn al kampioen geworden op hun school, dat was aan het voorlezen te merken.

In de avondsessie moest Anouk Huizing als laatste voorlezen. Ze las voor uit ‘De verschrikkelijke schoolmeester’ van Dolf Verroen. Ze kreeg van de jury complimenten voor haar enthousiaste manier van voorlezen en ook voor de keuze van het fragment, een goed geschreven boek leest zoveel makkelijker voor! Jurylid Madeleine Schutte was dan ook zeer te spreken over de prestatie van Anouk. Ook in de avondsessie complimenten voor de overige kandidaten, het is te merken dat er op de scholen in Ommen veel wordt (voor-) gelezen.

Voor de winnaars was er een oorkonde, een tas, een bos bloemen en een boekenbon namens de landelijke organisatie. Alle overige deelnemers kregen van Boekhandel Bruna een boekenbon en van de bibliotheek een oorkonde.

De prijs voor de meest originele aanmoediging ging in de middageditie naar de Hoekstee, ’s avonds was die prijs voor OBS Vinkenbuurt.

De petje-op-petje-af-quiz werd gewonnen door Marnik den Ouden van De Triangel en Kasper Kuiken van het Kardoen.

Bibliotheek Ommen tekende voor de organisatie van deze ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.