lagas de kracht van plaatselijk belangen

Mensen weten van elkaar wat er speelt en weten elkaar ook te vinden als er iets moet gebeuren. Om hun belangen te behartigen zijn er diverse Plaatselijk Belangen. Hun besturen zijn voor ons als gemeentebestuur, raad en college, een belangrijke graadmeter en gesprekspartner. Daarom heeft de gemeente speciale contactambtenaren zodat alle zaken die in de buurtschappen spelen snel en adequaat worden opgepakt. Ook individuele vragen kunnen via Plaatselijk Belang onder de aandacht van de gemeente worden gebracht. Maar als u liever een persoonlijk gesprek heeft, dan kunt u een afspraak maken via het bestuurssecretariaat.

Het Plaatselijk Belang doet nog meer. Zo hebben ze vaak aparte commissies voor activiteiten of om een bepaald doel onder de aandacht te brengen. Het bestuur kan zich dan goed met hoofdzaken bezig houden en er worden meer mensen betrokken bij hun omgeving. Op deze manier is het minder moeilijk enthousiaste mensen te krijgen. Deze aanpak, een bestuur met daarnaast mensen die speciale taken op zich nemen, zie je ook steeds vaker bij andere verenigingen. Zoals bij de bijenhoudersvereniging Ommen. Ik was daar om een zilveren erespeld uit te reiken aan een actief lid, de heer Dolfsma. Het echtpaar Vos- van Erk van Voscomtronics had een leuke quiz bedacht met heel veel kennisvragen. Onder het genot van een hapje en drankje vloog de gezellige avond om en we leerden veel over oud-Hollandse schilders, muziek, tv-tunes, algemene ontwikkeling en kennis over Ommen. Tot mijn grote schande wist ik niet alle vragen over Ommen, maar nu wel.

De komende tijd ga met veel plezier op bezoek bij de jaarlijkse vergaderingen van de plaatselijk belangen. Ik laat me dan graag verrassen door het programma, maar weet dat het altijd weer een gezellige avond wordt.

Ilona Lagas,

Wethouder gemeente Ommen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.