ko scheele vrijwillig vooruit

Ommen heeft zware jaren achter de rug, maar er is licht aan de horizon.

Denk maar aan de problemen met de Drieslag. We kunnen nu al dit jaar met bouw van woningen en het verenigingsgebouw voor SDG en de Tuinfluiters op de Haven vooruit!

Denk maar aan de financiële problemen. We kunnen nu met een sluitende meerjarenbegroting vooruit!

Denk maar aan de enorme problemen om de zorg en de welzijnsvoorzieningen op peil te houden. Zonder lastenverzwaringen voor de burger is het gelukt om hiervoor meer geld vrij te maken. We kunnen met welzijn en zorg in Nijenhaghen en straks in het nieuwe Oldenhaghen en Alteveer wijkgericht vooruit!

En denk maar eens aan Ommen-Zuid van collega Lagas. Ommen kan ook daar vooruit!

Als ik één ding ervoer op de nieuwjaarsreceptie, dan was het wel de unanieme wens om vooruit te willen. Prima!

Natuurlijk is daarmee niet alles gezegd. Ik weet ook wel dat er nog zeer zware bezuinigingen aankomen. Ik heb daar al eens over geschreven en niet iedereen vond dat leuk. Hoe dit ook zij, het zal voor Ommen echt een stevige opgave worden. Er zal meer van burgers, van u, worden gevraagd. Maar ook op dat punt zie ik ook licht aan de horizon. Overal waar ik in Ommen èn de kernen kom zie ik mensen belangenloos klaar staan voor anderen. Niet voor niets dat onze burgemeester bij zijn nieuwjaarstoespraak een lans brak voor vrijwilligers. De gemeentelijke overheid kan het niet alleen.

Op de nieuwjaarsreceptie mocht ik de Pluim, de vrijwilligersprijs van Ommen, uitreiken aan Arie Broekmaat. In hem eren we de vele vrijwilligers die Ommen kent. In hem zien we een lichtend voorbeeld voor Ommen. Het motto voor Ommen in 2013 is vrijwillig vooruit! Het besef dat dit voor een ieder kan is ooit eens mooi beschreven door Nelson Mandela.

“We zijnallemaal bedoeld om te stralen als kinderen.

We zijn geboren om de glorie van God die in ons is, te openbaren.

Die is niet alleen maar in sommigen van ons: die is van iedereen!

En als wij ons licht laten stralen, geven wij onbewust anderen toestemming hetzelfde te doen.

Als wij van onze eigen angst bevrijd zijn, bevrijdt onze aanwezigheid vanzelf anderen”.

In dat besef wens ik u een voorspoedig 2013!

Ko Scheele, k.scheele@ommen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.