jonge arbiters opgeleid bij jvc dedemsvaart

Maar liefst zestien jonge spelers in de leeftijdscategorie van 12 tot 15 jaar kregen dinsdagavond 15 januari uit handen van de heer Teus van Hattum hun scheidsrechterscertificaat met bijbehorende badge. Vanaf nu mogen de vijftien jongens en het meisje wedstrijden leiden bij de E- en F-jeugd van JVC Dedemsvaart.

Voorzitter Harry Jonker toonde zich verheugd met het grote aantal cursisten die zich allemaal vrijwillig hebben gemeld. Hij hoopt volgend jaar weer een cursus te kunnen organiseren.

De heer van Hattum was ook heel tevreden met het aantal cursisten. “Heel waardevol voor de club. Het zou mooi zijn als in de nabije toekomst twee van hen ook de basisopleiding scheidsrechter (BOS) veldvoetbal gaan volgen”, zegt de KNVB-docent. De cursus nam twee avonden in beslag en werd afgesloten met het leiden van een wedstrijd. Het E1- en het E3-team van JVC Dedemsvaart – het werd 1-0 voor E1 – speelden een wedstrijd tegen elkaar en de jonge scheidsrechters mochten het geleerde in de praktijk brengen.

Uitstekende presentatie

Voorzitter Jonker overhandigde de geslaagden allemaal een prachtig scheidsrechterstenue. “Een flinke investering die mede mogelijk werd gemaakt door Sport 2000 en de Stichting Voetbaltoernooien Dedemsvaart”, vertelt de voorzitter trots. “Met de KNVB-badge op de borst en het mooie logo van JVC Dedemsvaart op de mouw, stralen de jonge arbiters autoriteit uit en presenteren wij onze jeugdvoetbalcombinatie op uitstekende wijze.”

Drieling

Bijzonder is het dat de Dedemsvaartse drieling Fabian, Justin en Romey Berends de cursus gedrieën en met goed gevolg hebben gedaan. De overige nieuwe arbiters zijn: Chiel Dunnewind, Melvin Hulleman, Harold Jonker, Jeffrey Kosse, Yorick Kosse, Tom van Laar, Kevin van de Meer, Thomas Prins, Jari Prins, Niek Rozema, Robin van Dijk, Wesley Arkes en Simeon van Dijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.