jan tinholt wint darttoernooi nieuwleusen

Afgelopen zaterdag 12 januari was er weer het jaarlijkse Klaverblad Winterdarttoernooi. Onder het toeziend oog van een mooie groep supporters begonnen 56 spelers aan de strijd om de titel. Verdeeld in 16 poules startten de eerste krachtmetingen. De beste nummers 2 van de poules plaatsten zich voor de winnaarsronde. De rest kon nog een eervolle vermelding halen in de verliezersronde. Niet verrassend plaatsten toppers Jan Tinholt (ondanks bijna te verloren hebben van zijn zoon) en Albert-Jan Brinksma zich moeiteloos.

Ook in het vervolg leken beide titelkandidaten weinig moeite te kennen. Echter in de kwartfinale ontsnapte Jan aan vroegtijdige uitschakeling. Erik Fieten kreeg 6 pijlen voor de winst, maar kon de zenuwen niet bedwingen. Na een relatief eenvoudige halve finale (Rudi Brasjen, 3-1 winst) bereikte Jan de finale. In de andere halve finale speelde Albert tegen Kevin Gort, die liet zien in de toekomst een ‘grote meneer’ te kunnen worden. Voor nu kwam het te vroeg, 3-1. De verwachte finale werd opnieuw een feit. Het publiek ging er rustig voor zitten, een zinderende strijd ontpopte zich. Na een gelijkopgaande pot, werd bij een 3-3 stand de beslissende leg gespeeld. Jan bleek het meest koelbloedig en kroonde zich voor de 3e x op rij en voor de 7e x totaal tot winnaar.

De organisatie mag spreken van een uiterst goed verlopen toernooi met spannende wedstrijden, een groot aantal deelnemers en een meegaand publiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.