ingezonden brief over centrum moet dat nou zo

De situatie in het centrum van Ommen blijft de gemoederen bezig houden. Naar aanleiding van onze berichtgeving over de nieuwe ‘naambordjes’ bij het 11 Aprilplein, stuurde Ida Stroosnijder ons de volgende brief.

“Als nieuwe inwoonster van Ommen gebruik ik Vechtdal Centraal voor mijn persoonlijke inburgering. Ik verkeer in de veronderstelling dat ik daarmee een weekblad lees waarin op journalistieke wijze verslag wordt gedaan van wetenswaardige zaken uit mijn nieuwe woonplaats. Maar het bijschrift bij de twee foto’s in de editie van dinsdag 8 januari, hebben mij hevig aan het twijfelen gebracht. De kop luidt ‘Straten in centrum herbenoemd’. Op de foto’s zijn twee naambordjes te zien aan de bouwhekken van het 11 Aprilplein: het Van Krimpenplantsoen en de Te Rietstappassage. De laatste zin van het bijschrift: ‘De bedenker [van de bordjes] moet hier gedacht hebben dat het toch wel heel knap is om met een handvol mensen de aanbouw van een volledig winkelcentrum te traineren en voor jaren de economische voortgang van Ommen te blokkeren.’

Geachte redactie van Vechtdal Nieuws: moet dat nou zo? Is dit de manier waarop u uw lezers wilt informeren? Mag ik als lezer niet zelf mijn mening vormen? Als Vechtdal Nieuws ervoor kiest om stelling te nemen, zou ik graag ook de andere kant van de zaak willen vernemen. Hoor en wederhoor: een mooi principe in de journalistiek. Helaas zie ik dit hier allerminst toegepast. Bovendien vind ik het op z’n minst knap dat een enkel bezwaarschrift ertoe leidt dat de economische vooruitgang van heel Ommen voor jaren wordt geblokkeerd. Ik dacht toch dat er in de huidige economie wel wat meer aan de hand is. Dit raakt uiteraard ook de Ommer middenstand en gaat veel verder dan de gevolgen van een bezwaarschrift.

Maar het ongenuanceerde bijschrift in Vechtdal Nieuws maakte me wel nieuwsgierig naar wat hierachter zou kunnen zitten. Op de website van Vechtdal Nieuws tref ik het dossier aan over het Centrumplan Ommen en de Vrienden van de Stadskern Ommen. Als ik de reacties lees op de berichten in het dossier, begrijp ik beter waar de venijnige toon van het bijschrift in Vechtdal Nieuws vandaan komt. Beste stadgenoten die het niet eens zijn met de Vrienden van de Stadskern Ommen: moet dat nou zo? Beste gemeenteraadsleden en leden van de HVO: wordt het niet tijd voor een mediator?”

Ida Stroosnijder, Ommen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.