Home / archiefcentraal / ijsbaan stokvisdennen vanavond open

ijsbaan stokvisdennen vanavond open

De ijsbaan Stokvisdennen gaat vanavond om 19.00 uur open. Dat hebben de ijsmeesters vanochtend na overleg besloten. Het ijs ziet er goed uit en is zo’n 7 centimeter dik, vertelt Arnold Veldman. “Als we vanmiddag open gaan, dan komen er direct heel veel mensen, waardoor je de baan meteen weer kapot rijdt. ‘s Avonds is het iets minder druk, als we het dan gaan dweilen, hebben we morgen ook een mooie baan.”

De sneeuwkans is zondag vrij groot, maar verder ziet het weer er goed uit. “De berichten op lange termijn zijn goed, ik verwacht dat we volgende week de hele week wel kunnen schaatsen”, aldus Veldman.

Volgende week zaterdag staat een mini-Elfstedentocht op de planning. Kinderen tot 12 jaar kunnen dan een parcours schaatsen met elf stempelposten. “Afhankelijk van de ijskwaliteit kunnen we misschien, net zoals vorig jaar, de vijver naast de baan erbij trekken. Dan moeten de kinderen ook klunen. Een ronde wordt dan 700 meter, en kinderen kunnen dan inschrijven voor één, vijf of elf rondes.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.