hvo stuurt brandbrief naar vrienden

Alle gemeenteraadsleden in Ommen hebben een afschrift van een brief van de Handelsvereniging Ommen (HVO) ontvangen, die gericht is aan De Vrienden van de Stadskern Ommen. In deze brief maakt de HVO haar teleurstelling duidelijk over de houding van de Vrienden met betrekking tot de voortgang van de plannen met het centrum van de stad. De vereniging houdt via bezwaarprocedures verschillende ingrijpende vernieuwingen in het centrum tegen.

Naar aanleiding van een toenaderingspoging van de HVO, stelden de Vrienden in december een ‘convenant’ op, waarin zij een voorstel deden voor de wijziging van de plannen. Volgens de HVO betrof het echter geen voorstel, maar slechts een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan, voordat de Vrienden hun verzet tegen de centrumplannen staken. Zo moet het Marktgebouw kleiner van omvang worden en mag volgens de Vrienden de komende twintig jaar niet begonnen worden met woningbouw op de Vechtoevers. Dit deel van het plan dekt echter voor een deel de kosten van het totale plan. De HVO toont zich ‘bijzonder teleurgesteld en verbaasd’ over het zogenaamde convenant en ziet geen reden om verdere gesprekken met de Vrienden aan te gaan.

VVD-raadslid Rinie Schunselaar-Henning begrijpt de teleurstelling bij de HVO en begrijpt de ‘brandbrief’. “De huidige situatie betreur ik zeer, zeker ook voor de ondernemers in Ommen. Ik kan me goed voorstellen dat de HVO een, voor mijn gevoel, brandbrief heeft gestuurd naar alle raadsleden. Uiteraard heb ik gelijk contact opgenomen met de HVO om in ieder geval met elkaar over de ontstane situatie te praten. Uit dit gesprek moet naar voren komen welke koers bewandeld kan worden.”

Schunselaar-Henning wijst op de extra kosten die het uitstel met zich meebrengt. “Jammer dat we nu weer moeten wachten. De kosten van dit uitstel, want daar praten we over, zal op maximaal 262.500 euro alleen al voor de gemeente Ommen komen. En dan praat ik nog niet over de financiele gevolgen voor onze middenstand. Want een mooi centrum straalt iets uit. Daar willen mensen graag komen en hun geld uitgeven. Ik kan me ook voorstellen dat bouwbedrijven maar ook daaraan gerelateerde bedrijven in onze regio blij zullen zijn om hier aan de slag te gaan. In deze periode een niet te verwaarlozen aspect.

Jammer dat dit allemaal zo moet gebeuren. Alleen, van uitstel zal in dit geval geen afstel komen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.