historische kring toch in trefkoele

Na lang twijfelen wil de Historische Kring zich toch vestigen in de te verbouwen Trefkoele. Er is een aanvaardbare noodzakelijke grotere ruimte beschikbaar, voor exposities en opslag, liet voorzitter Hans de Boer weten op de jaarvergadering. Het Schildersmuseum Meesters zoekt nog wel een nieuw onderkomen. Met de gemeente moet nu verder worden overlegd over de intensieverklaring voor het meedoen in het Trefkoele-project.

Ondanks de boodschap van koningin Beatrix werd de jaarvergadering maandag door 75 leden bezocht. Er werd afscheid genomen van de bestuursleden Gé Achterberg en Gebert Frijjling. De Historische Kring zoekt nog een voorzitter en secretaris. Alleen in de vacature voor penningmeester kon worden voorzien: Hans de Vries vervult deze rol.

De Historisch Kring prees zich gelukkig met een bijdrage uit het projectfonds van de gemeente, daardoor kon het schilderij van Dijsselhof worden aangeschaft, en nieuwe apparatuur voor digitalisering. Er werd een positief saldo toegevoegd aan de reserve, het geld dat deels bestemd wordt voor nieuwe huisvesting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.