Home / archiefcentraal / hardenbergse cardioloog kandidaat toparts 2012

hardenbergse cardioloog kandidaat toparts 2012

Cardioloog Raymond Lionarons van de Saxenburgh Groep is door zijn collega specialisten in het land voorgedragen voor de eretitel ‘Toparts 2012’ van Mednet. Donderdag 17 januari vindt de bekendmaking plaats in Houten.

Mednet is een interactieve informatiebron op medisch gebied, met een magazine en E-zine. Voor de vijfde keer op rij heeft Mednet een intercollegiale verkiezing gehouden voor Toparts van het jaar. Dit jaar wordt de verkiezing voor het eerst georganiseerd in samenwerking met de Orde van Medisch Specialisten. De Topartsverkiezing is een intercollegiale verkiezing onder medisch specialisten. De artsen die binnen hun eigen vakgebied de meeste stemmen krijgen, komen in een top 3 en krijgen de eretitel ‘Toparts 2012’.

De vraag die collega specialisten moesten beantwoorden luidde: “Aan welke vakgenoot vertrouwt u uw dierbaren toe?” Collega’s in den lande stellen blijkbaar zoveel vertrouwen in cardioloog Raymond Lionarons van de Saxenburgh Groep, dat dit heeft geleid tot zijn nominatie binnen het specialisme cardiologie. Lionarons zegt hierover: “Hoewel ik niet verwacht dat ik – gelet op het stemgeweld van de grote klinieken – in de top 3 zal eindigen, ben ik uiteraard wel vereerd met deze tweede positieve beoordeling en nominatie.” In 2010 was Lionarons ook al genomineerd voor de titel Toparts.

De cardioloog van de Saxenburgh Groep houdt behalve in het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg, ook spreekuur in het Dagziekenhuis Aleida Kramer in Coevorden en de buitenpoliklinieken in Ommen en Westerhaar-Vriezenveensewijk. Bovendien zijn er plannen voor het starten van een spreekuur in Geesteren.

Donderdag 17 januari zal Carina Hilders, voorzitter van de werkgroep De Medisch Specialist, bekend maken wie de Topartsen 2012 zijn geworden en zal duidelijk zijn, of cardioloog Raymond Lionarons één van hen is. De verkiezing kent hoe dan ook geen verliezers. Het is geen manier om kwaliteit te meten, maar wel om aan te geven dat een voorgedragen specialist zijn werk erg goed doet.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.