hardenberg verder met gezondheidspark

De gemeente Hardenberg gaat samenwerken met adviesbureau draaijer+partners voor de ontwikkeling van het Gezondheidspark. Het adviesbureau gaat in opdracht van de gemeente op zoek naar (zorg)partijen en gaat samen met hen concepten ontwikkelen. “De gemeente Hardenberg wil zo snel mogelijk starten met de invulling van het Gezondheidspark, dankzij deze wijze van samenwerken is dit mogelijk”, aldus wethouder Prinsse.

De gemeente wil in het gebied rondom het Röpke-Zweers ziekenhuis het toekomstige Gezondheidspark Hardenberg realiseren. De gemeente wil zorg- en zorggerelateerde aanbieders in het Gezondheidspark bijeen brengen die elkaar onderling versterken en aanvullen en de regiofunctie van het ziekenhuis versterken.

Adviesbureau draaijer+partners gaat in opdracht van de gemeente onderzoeken wie de marktpartijen zijn en welke ontwikkelingen er spelen binnen de markt. Daarnaast gaat het adviesbureau in gesprek met potentiële deelnemende partijen, wat uiteindelijk moet leiden tot afname van de gronden.

Samenwerking

Het adviesbureau fungeert vooral als intermediair tussen de gemeente en de potentiele zorgpartijen. “Wij werken vol vertrouwen aan deze opdracht. Eerdere marktonderzoeken wijzen uit dat er belangstellende partijen zijn. We zien daarom goede mogelijkheden om op korte termijn partijen te verbinden aan het Gezondheidspark in Hardenberg”, aldus projectleider Johan Thijssen van adviesbureau draaijer+partners.

In september 2012 is de realisatieovereenkomst tussen de voormalige ontwikkelaar ZorgID Hardenberg en de gemeente ontbonden. Op basis van dit besluit heeft de gemeente Hardenberg de afgelopen periode gewerkt aan de vervolgstappen om tot de realisatie van het Gezondheidspark te komen. Door samenwerking te zoeken met draaijer+partners en gebruik te maken van hun netwerk verwacht de gemeente medio 2013 met de eerste resultaten te komen.

Gezondheidspark

Het toekomstige Gezondheidspark wordt aan de rand van het centrum van Hardenberg

gerealiseerd, nabij het ziekenhuis. Om de regionale functie van het ziekenhuis en te versterken,

wil de gemeente zorg- en zorggerelateerde aanbieders in het Gezondheidspark bijeen brengen

die elkaar onderling versterken en aanvullen. Daarbij wordt geprobeerd om juist

zorgvoorzieningen naar Hardenberg te halen, die er nu nog niet zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.