Home / archiefcentraal / groep 8 op dnv tijdens busdag en doemiddag

groep 8 op dnv tijdens busdag en doemiddag

Groep 8-leerlingen uit de gemeente Hardenberg werden dinsdag 15 januari traditiegetrouw weer opgehaald met de bus omeen dag mee te lopen op De Nieuwe Veste in Hardenberg. Nieuw dit jaar was de Doemiddag op woensdag 16 januari. Deze middag was speciaal voor de leerlingen van de christelijke basisscholen en de scholen die buiten de gemeente Hardenberg liggen. Voorgaande jaren kwamen deze leerlingen nog te gelijk met de openbare scholen. Tijdens de Busdag bezochten 104 leerlingen de school, voor de Doemiddag hadden zich nog eens 41 leerlingen opgegeven.

Op de dinsdagochtend vertrokken de bussen om half 9 vanaf De Nieuwe Veste, op weg naar alle openbare scholen in de gemeente. Dat leerlingen er zin in hadden bleek wel, het grootste gedeelte stond al met de jas aan te wachten. Het ophalen verliep dan ook zeer vlot. In de bus kregen de leerlingen een rugzak, die gedurende de dag nog gevuld zou worden met dingen die ze gingen maken. Ook werd de groepsindeling duidelijk met gekleurde kaartjes.

Aangekomen bij De Nieuwe Veste werden de leerlingen voor de school op de foto gezet werden. Deze foto kregen ze aan het eind van de dag als herinnering mee naar huis. Daarna was het verzamelen in de kantine. Daar werden ze welkom geheten en vervolgens ging elke groep met een havo 5-leerling mee. De havoleerlingen begeleidden de hele dag hun eigen groep.

Tijdens de Doemiddag kwamen de leerlingen op eigen gelegenheid naar De Nieuwe Veste. Ook hier werden de groepen begeleid door havo 5-leeringen. Zodra de groep compleet was, gingen ze voor de school op de foto, zodat ook deze leerlingen een leuke foto als herinnering mee konden krijgen aan het eind van de dag.

Twee dagen van ervaren

Tijdens de Busdag en Doemiddag gaat het om ervaren. Hoe is het op het voorgezet onderwijs én op De Nieuwe Veste. Dit ervaren doen de leerlingen tijdens verschillende activiteiten van de onderdelen Kunst & Cultuur, Sport & Bewegen, Natuur & Zorg, Wiskunde & ICT en Natuur & Techniek. Bij Sport & Bewegen stonden allerlei verschillende spelvormen klaar: zwaaien en schommelen in de touwen, voetballen, badmintonnen en salto’s maken: de leerlingen konden zich goed uitleven in sporthal De Meet.

De geur van appelflappen kwam je al tegemoet bij het opgaan van de trap: bij Natuur & Zorg werd dit heerlijke gerecht bereid. En als de leerlingen nog een cd-zonder hoesje hadden was dit probleem nu ook opgelost. Bij Kunst & Cultuur ontwierpen zij hun eigen cd-hoesje. Deze ging vervolgens in het cd-doosje en mee naar huis. Wiskunde & ICT stond in het teken van kennismaken met het vak wiskunde.

In het open leercentrum gingen de leerlingen aan de slag met oefening op de computer. Bij Natuur & Techniek werden de leerlingen zowel creatief als technisch uitgedaagd. Ze gingen hun eigen sleutelhanger, met werkend lampje, maken. De resultaten mochten er zijn. Maar dat was nog niet alles. Want… Er was een moord gepleegd. En als ware CSI-medewerkers deden de leerlingen er alles aan om er achter te komen wie de moord had gepleegd. Met veiligheidsbril en reageerbuisjes in de aanslag werden er verschillende proefjes gedaan.

Rond kwart over één liep de Busdag ten einde. Leerlingen die op woensdagmiddag de Doemiddag bezochten rondden hun activiteiten rond half vier af. Beide dagen verzamelden de leerlingen zich ter afsluiting in de kantine, waar afdelingsdirecteur Tom Versteeg ze bedankte voor hun komst en uitnodigde voor de open dag op woensdag 30 januari.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.