geslaagde inbrengavond museum palthehof

De inbrengochtend van houten en blikken speelgoed die museum Palthehof in Nieuwleusen op oudejaarsmorgen organiseerde, heeft naar schatting ongeveer tweehonderd stuks opgeleverd. Deze werden ingebracht door zo’n 25 personen die daarbij ook de nodige verhalen vertelden over hoe ze met hun speelgoed hebben gespeeld. “Het aantal had iets meer mogen zijn”, zegt voorzitter Jakob de Weerd. Toch zijn de mensen van museum Palthehof niet ontevreden en spreken ze van een geslaagde inbrengochtend.

De inbreng leverde interessante voorwerpen op zoals bijvoorbeeld kinderfornuisjes met bijbehorende pannetjes, keukeninventaris, takel-, vracht- en brandweerauto’s, treintjes, bus, auto’s, blokkendozen, een grammofoontje, stoommachine, hamertje tik, hobbelpaarden en manege met paarden. Heel bijzonder is wel een blikken zwembad dat gevuld kan worden met water en door middel van aansluiting op een batterij allerlei zaken in beweging kan brengen. Verder is er nog een miniatuurkermis van een paar vierkante meter toegezegd.

Van al het ingebrachte materiaal zal de komende maanden een tentoonstelling worden samengesteld onder de titel ‘Ach ja… mijn speelgoed’. Vanaf 29 maart is deze voor het publiek te bezichtigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.