gert vogelzang ereburger 2013 kloetendonk

Gert Vogelzang is zondagmorgen 6 januari door Prins Jan III der Venekloeten benoemd tot Ereburger van Kloetendonk. Prins Jan III (de Vries) overhandigde hem de bijbehorende onderscheiding en oorkonde. Prins Jan III roemde de inzet van Vogelzang om zijn dorp Dedemsvaart (Kloetendonk) te promoten. ‘Bij veel gelegenheden is Gert met zijn fotocamera aanwezig. Dat doet hij al ruim dertig jaar. Ook was hij actief voor de lokale omroep Avereest en later RTV Hardenberg en heeft hij zich sterk gemaakt en is hij nog steeds zeer actief voor de inmiddels veel bekeken foto- en filmsite “Dedemsvaart in Beeld”’, zei Prins Jan III.

Voor het unieke Nieuwjaarsontbijt van 2013 was de tafel gedekt voor 175 personen. Op een enkele plaats na, waren alle plaatsen bezet en konden de vrijwilligers en genodigden – waaronder erelid mevrouw Fem Bakker-Brouwer en de ereburgers Jan Kleis en Wim v.d. Graaf – genieten van een uitstekend verzorgd ontbijt. De Raad van Elf zorgde er voor dat het de gasten aan niets ontbrak. De vele vrijwilligers die de vereniging rijk is, werden door Prins Jan III en Jeugdprins Kyle I (Veltmaat) onderscheiden.

De FEN medailles werden uitgereikt aan de Venekloeten DJ’s Peter Schipper en Sander van Zijl en voor Evelyne Janssen had de delegatie van de Federatie van Europese Narren de “gouden” Nar meegenomen. Zij is al tweeëntwintig jaar als leidster actief bij de Dansmariekes die dit jaar 33 jaar bestaan. ‘Gedurende 22 jaar veertig keer per jaar met de meisjes garde- en showdansen instuderen is een enorme prestatie’, aldus de FEN.

De Prinsen overhandigden hun staatsieportretten aan Heidi Mensink van ’t Centrum. ‘Het prachtig te zien hoe jullie alle vrijwilligers tijdens het Nieuwjaarsontbijt in het zonnetje zetten. Het is echt uniek hoe de carnavalsvereniging met haar vrijwilligers omgaat’, zei de Residentiehoudster in haar dankwoordje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.