gemeente ommen blijft tegen bouw windmolens

Voor de bouw zou het provinciaal Inpassingsplan aangepast moeten worden. De Driehoek, ten noorden van Ommen, is door de provincie aangemerkt als kansrijk gebied. De gemeente heeft de noodzakelijke procedures voor windmolenbouw niet gestart, maar de provincie kan door de Crisis- en Herstelwet gemeentelijke besluiten overrulen.

Wethouder Ilona Lagas: “Ik ken de landelijke opgave waaraan de provincie is gehouden. Ik vraag me wel af, hoe dit besluit zich verhoudt tot de gesprekken die de provincies nu onderling aan het voeren zijn. Uit berichten hierover blijkt dat de provincies af willen van dit soort versnipperde aanwijzingen, en zich willen richten op grootschalige parken in gebieden waar meer rendement te halen is.”

Overigens zou in het Interprovinciaal Overleg zijn afgesproken dat er bij plaatsing van windmolens wel draagvlak moet zijn bij omwonenden en de gemeente.

In 2011 heeft de gemeente tevergeefs een bezwaar ingediend tegen de Omgevingsvisie van de provincie Overijssel met betrekking tot het aanwijzen van De Driehoek als kansrijk windmolengebied.

Volgens gemeente Ommen blijkt uit jurisprudentie dat een gemeente niet in beroep kan gaan tegen de vaststelling van een provinciaal Inpassingsplan als dat gebeurt op grond van de Crisis- en Herstelwet. Omwonenden kunnen dat wel. Lagas: “Wat we gaan doen als gemeente, bespreek ik binnenkort met de gemeenteraad.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.