Home / archiefcentraal / dorcas voedselactie wederom een success

dorcas voedselactie wederom een success

De Dorcas Voedselactie die werd gehouden in de maand november in 2012 was weer een succes. De Voedselactie heeft landelijk 48500 pakketten opgeleverd. In Ommen en Lemele werd er in de kerken met dankdag voedsel opgehaald en in de supermarkten Albert Heijn en Jumbo in Ommen eveneens. Dit leverde 191 dozen voedsel op.

De vrijwilligers die zich voor deze actie hebben ingezet zijn zeer tevreden met de opbreng. Ook werd er veel geld gedoneerd in de collectebussen in kerken en supermarkten. Dit bracht in Ommen en Lemele een bedrag van 2722.48 euro op. Dit geld wordt gebruikt voor het transport van de voedselpakketten.

Ook deed een aantal scholen in Ommen mee met de Rugzakactie van Dorcas. Schoolkinderen konden met hun ouders een rugzak vullen met schoolspullen. Deze rugzakken worden aan kinderen in Oost-Europa uitgedeeld, waarvan de ouders geen geld hebben om schoolspullen aan te schaffen. De kinderen kunnen op deze manier ook onderwijs volgen. Er werden 112 volle rugzakken bijeen verzameld.

In de laatste dagen van december werden er bij Jumbo in Ommen knieperties verkocht. De vrijwilligers van de werkgroep in Ommen en Balkbrug hadden van tevoren al heel veel knieperties gebakken en verpakt en ook werd er ter plekke gebakken. De opbrengst was dit jaar 892,50 euro. De ingrediënten van de knieperties werden gesponsord door Hyproca Diary BV en Jumbo uit Ommen.

De Dorcas Werkgroep van Ommen en Lemele dankt iedereen hartelijk voor de bijdrages voor de acties in 2012 en hoopt dat iederee ook dit jaar de organisatie weer een warm hart toedraagt.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.