dalfsen zingt voor nieuwe bus rosengaerde

De collecte tijdens de eerstvolgende “Dalfsen Zingt” zal worden bestemd voor de aanschaf van een nieuwe rolstoelbus voor stichting Rosengaerde. Dit heeft de werkgroep, die de zangavonden organiseert, bekend gemaakt. Ook de opbrengst van de compostactie, die jaarlijks door de Nederlands Gereformeerde Kerk in Dalfsen wordt gehouden, zal ten goede komen aan deze actie.

Een nieuwe bus?

Rosengaerde wil, als zorgaanbieder met een sterke lokale binding, graag inhoud geven aan haar visie om een actieve rol te spelen op het gebied van de inrichting en levering van zorg, diensten en welzijn voor ouderen en andere zorgbehoevenden in de gemeente Dalfsen.

Om te kunnen voldoen aan de maatschappelijke participatie van deze cliënten wordt er gebruik gemaakt van een rolstoelbus, die wordt bemand door vrijwilligers.

De psychogeriatrische cliënten maken gebruik van de bus om, tijdens rondritten, terug te keren naar hun oude, vertrouwde woonomgeving waardoor hun geheugen geactiveerd wordt. Ook worden deze cliënten vervoerd naar een zorgboerderij. Daarnaast worden er dag- en middagtochten georganiseerd naar vele verschillende bestemmingen, zoals musea, natuurparken en culturele evenementen.

De huidige bus is versleten en is daarom nodig aan vervanging toe. Vandaar, dat 3 januari j.l. door wethouder Von Martels het startsein is gegeven tot een inzamelingsactie om geld bij elkaar te brengen voor een nieuwe bus.

Soli Deo Gloria uit Urk

“Dalfsen Zingt” is een samenzangavond waarop bekende, christelijke liederen worden gezongen. Ook wordt er telkens een koor uitgenodigd. Zaterdag 26 januari zal het Jong Urker Mannenkoor “Soli Deo Gloria” o.l.v. Jaap Kramer in de Grote Kerk in Dalfsen haar medewerking verlenen.

Dit koor heeft een geheel eigen “sound” en zingt bewerkingen van bekende geestelijke liederen en gospelsongs maar ook liederen, die speciaal voor dit koor geschreven zijn. Het koor is bekend van radio en TV en is regelmatig te gast in het programma “Nederland Zingt” van de Evangelische Omroep. De aanvang van “Dalfsen Zingt” is om 19.30 uur en de toegang is gratis. Normaal wordt er gecollecteerd voor het in stand houden van deze zangavonden maar nu is de collecte, na aftrek van de kosten, bestemd voor de Rosengaerdebus. De kerk is vanaf 19.00 uur open voor het publiek.

Compostactie

Al vele jaren wordt, door leden van de Nederlands Gereformeerde Kerk, een huis-aan-huis-actie georganiseerd met de verkoop van compost en potgrond voor een goed doel. Dit jaar is dat voor de Rosengaerdebus. In de week van 11 tot en met 16 februari zullen de folders rondgebracht worden en in de week daarop weer verzameld worden. De potgrond en compost wordt op zaterdag 9 maart afgeleverd.

Geïnteresseerden, die ook een sponsoractie ten behoeve van de rolstoelbus willen organiseren kunnen hun reactie sturen naar het e-mailadres: bus@rosengaerde.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.