dalfsen deelt oordopjes uit

“Onder jongeren ontstaan er naar schatting jaarlijks meer dan 20.000 nieuwe gevallen van gehoorschade door vrijetijdslawaai. Voor een belangrijk deel wordt dit opgelopen tijdens het uitgaan”, valt in het voorstel te lezen.

Voor het nieuwe evenementenseizoen wordt een voorlichtingscampagne ontwikkeld, zodat bezoekers van evenementen en uitgaansgelegenheden zich bewuster worden van de gevaren voor hun gehoor. Omdat de inwoners van Dalfsen ook evenementen en festivals in buurgemeenten bezoeken, wordt bij die gemeenten ook aandacht gevraagd voor het probleem.

Daarnaast moeten organisatoren van evenementen aan nieuwe voorwaarden voldoen om een vergunning te krijgen. Zo moeten ze ‘een bijdrage leveren aan de bewustwording van de bezoekers ten aanzien van de risico’s van gehoorbeschadiging en de maatregelen die zij kunnen nemen om het gehoor te beschermen.’ Ook moet er op minimaal twee meter van de geluidsboxen een omheining staan.

Ook is er nog een aantal maatregelen die de gemeente niet wettelijk kan afdwingen, maar die ze wel belangrijk vindt. Denk hierbij aan kwalitatief goede geluidsapparatuur om dezelfde muziekbeleving te bereiken bij een lager geluidsniveau, de verlaging van het geluidsniveau onder de 103 decibel, en het maken van ‘stilteruimtes’ waar het geluid zachter staat, zodat bezoekers een ‘hoorpauze’ kunnen nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.