column het pbdd en de monumentengids

In 2011 liet de gemeente weten geen Monumentendag meer te willen organiseren. Het bestuur van het Plaatselijk Belang dorp Dalfsen vond dit geen goed idee en gaf aan de gemeente te kennen dit te willen organiseren.

Alle bewoners/beheerders van een monument in de gemeente Dalfsen werden aangeschreven of zij wilden meewerken aan de komende Monumentendag. Helaas waren er slechts weinig die reageerden en dan nog meestal negatief.

Gelukkig waren de landhuizen zoals Huize Den Bergh en den Aelshorst, de Westermolen en de kerken wel bereid mee te werken. De dag was dus gered en veel mensen hebben deze locaties bezocht. Helaas viel kasteel Rechteren door ziekte uit.

Toen we dat geregeld hadden werd er verder gekeken en kwamen we op de eerder uitgegeven Monumentengids terecht. Dit was echter geschreven in de tijd dat er nog geen sprake was van de fusie tussen Dalfsen en Nieuwleusen en bevatte dus alleen maar foto’s en beschrijvingen vanuit de voormalige gemeente Dalfsen. In overleg met de gemeente werd besloten om een duizendtal nieuwe gidsen te maken van de hele nieuwe gemeente Dalfsen. Zo’n tweehonderd monumenten.

Een begroting werd gemaakt en kwam rond de 10.000 euro uit. De gemeente stelde zich garant voor de afname van tweehonderd boekjes. Samen met een aantal toegezegde donaties komen we nu rond de 3000 euro uit. Nog lang niet genoeg en de zoektocht naar meer donaties werd gestart, maar verloopt zeer moeizaam. Het zijn allemaal valide redenen waarom er maar weinig geld loskomt, maar wij denken dat dit echt nodig is. Een bijdetijdse Monumentengids is een visitekaartje voor de hele gemeente. Je kunt het voor eigen gebruik nemen of als cadeau voor goede relaties en/of klanten.

Wij geven nog niet op en misschien komen we ook wel bij u langs. We hopen dat u dan gulhartig wilt doneren. Het is het waard.

Plaatselijk Belang dorp Dalfsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.