cda vreest sluipverkeer rond n348

Het CDA in Ommen stelt vragen bij de ondertunneling van de N348 tussen Ommen en Lemelerveld. Dit zou volgens de fractie veel sluipverkeer opleveren.

Er ligt een plan bij de provincie om een aantal overgangen op de N348, in het bijzonder tussen Lemelerveld en Ommen, te sluiten en te vervangen door twee tunnels. “Uit oogpunt van verkeersveiligheid heeft het CDA daar geen bezwaar tegen,” zegt raadslid Piet Kant. “Het gevolg van deze verkeersmaatregel is dat de toename van alternatieve routes voor het verkeer zal toenemen. Dit is het zogenoemde sluipverkeer.”

In het bijzonder krijgen volgens Kant de Oude Hammerweg en de Nieuwe Dijk op Ommer grondgebied te maken met extra verkeer. “Bewoners aan de wegen maken zich ernstig zorgen en zijn van mening dat zij niet gehoord zijn. De Plaatselijk Belangen van Lemelerveld/Dalmsholte en Vilsteren zijn wel bij het overleg betrokken maar de inwoners van Giethmen in het geheel niet. Zij voelen zich buitengesloten. Er wordt aan gedacht om al alleen daarvoor ook een plaatselijk belang op te richten.” De besluitvorming over de aanpassingen op de N348 is op korte termijn te verwachten.

Het CDA wil daarom tijdens de raadsvergadering op donderdag 24 januari een aantal vragen stellen aan wethouder Ilona Lagas, die verkeer en vervoer in haar portefeuille heeft. Kant wil bijvoorbeeld weten in hoeverre Ommen betrokken is in het overleg en waarom de inwoners van Giethmen buitengesloten zijn.

“Dat is over de procedure, maar ook inhoudelijk zetten we vraagtekens. Denkt het college ook dat het sluipverkeer gaat toenemen en heeft men inzicht in de gevolgen van alle gedane verkeersaanpassingen van de afgelopen jaren in de gemeente? Ten slotte willen wij vragen of de raad in de komende periode een notitie kan krijgen over sluipverkeerroutes en de extra belasting daardoor voor wegen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.