burgemeester leest voor op de peuterleut

Keken de peuters woensdag eerst nog een beetje verlegen op naar de vreemde meneer in hun peuterspeelzaal, dat was gauw over toen bleek wat hij kwam doen: voorlezen!

Burgermeester van Ommen Marc-Jan Ahne, ter zijde gestaan door Gerda Wermink van de bibliotheek, was te gast op peuterspeelzaal de Peuterleut en heeft woensdagochtend 23 januari daar de Nationale Voorleesdagen geopend. Hij vouwde zich op een klein peuterstoeltje en begon enthousiast voor te lezen uit het prentenboek van 2013: “Nog 100 nachtjes slapen” van Milja Praagman. De peuters genoten zichtbaar van het verhaal en werden door Bakkerij Koggel verwend met een lekkere krentenbol. Iedere keer weer blijkt dat kinderen genieten van voorlezen. De peuters konden zich goed verplaatsen in de belevenissen van de hoofdpersoon en verzonnen er soms zelf een hele verhaallijn bij.

De tiende editie van De Nationale Voorleesdagen 2013 duurt nog tot en met zaterdag 2 februari 2013.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.