Home / archiefcentraal / bukkumtoernooi brengt dalfsen samen

bukkumtoernooi brengt dalfsen samen

Op Oudejaarsdag werd er gestreden tussen 20 teams waarbij de prijzen een grote- en een kleine melkbus zijn. De wedstrijden verliepen zeer sportief en omdat bijna iedereen elkaar kent worden er ook in het veld soms nog oude koeien uit de sloot gehaald. Dit tekent de sfeer van het toernooi, sportief, gezellig en vooral met elkaar zijn.

De halve finales werden dit jaar gespeeld door de sterkste acht teams van het toernooi, FC Ankum, Dalvesen, Ankummer Es en de Achterhoek in Poule A en de Buut’n Bukkums, Rooie Dorp, Ooster Dals’n en Blauwe Boog’n in Poule B.

De finale om de grote melkbus ging tussen de Buut’n Bukkums en Blauwe Boog’n en in een spannende, tactisch hoogstaande finale trokken de Buut’n Bukkums uiteindelijk aan het langste eind en wonnen de strijd met 1-0. Aanvoerder Tom Niens was dan ook zeer content met het in ontvangst nemen van de beroemde eretrofee.

In Poule A ging de finale tussen Dalvesen en de Achterhoek, deze strijd was nog spannender en kende na de reguliere speeltijd een stand van 1-1. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Deze werden net iets beter genomen door Dalvesen en zij gingen met de kleine melkbus naar huis. Wel vermeldenswaard is dat dit team is samengesteld uit spelers van zowel ASC als SV Dalfsen en dat kenmerkt ook deze dag, met elkaar voetballen en samen zijn, zonder fietspad tussen beide verenigingen.

Het toernooi werd afgesloten met de inmiddels beruchte Priesuutrieking door spreekstalmeester Herben Scherpenkate en moesten er ook nog een aantal andere prijzen worden uitgereikt. De prijs voor de Slechte Speler ging dit jaar naar Erik Schiller, omdat hij als scheidsrechter een verkeerde uitslag noteerde en hierdoor een andere halve finale op papier kwam dan de bedoeling was. Is natuurlijk wel allemaal goedgekomen.

De Erebukkum werd Henk “Zoekie” Buitenhuis, vanwege zijn vele jaren aanwezigheid als speler op dit toernooi. En de “ik-ben-hier-wel-maar-wat-doe-ik-hier-eigenlijk-bokaal werd een prooi voor Thierry Hulsebos die eigenlijk in een ander werelddeel had moeten zitten, maar toch koos voor een borreltje in de Trefkoele zonder enige bijdrage te leveren aan dit toernooi.

Vervolgens werd er in ontspannen sfeer een hapje en drankje genuttigd en kon het Dagelijks Bestuur terugkijken op een wederom geweldig verlopen Bukkumtoernooi.

Volgend jaar wordt er uitgeweken naar Manege Gerner, vanwege de verbouwing van de Trefkoele, dus dat wordt een speciale 38e editie.

Met dank aan Jurgen Grobbee voor de tekst!

Lees ook

Resultaten Bos Bedden Loopgroep AG ’85

NIEUWLEUSEN – De lopers van Bos Bedden Loopgroep AG ’85 namen de afgelopen week weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.