bos richt team dalfsen op voor tour du als

“Samen trappen we ALS de wereld uit, als we de uitdaging aangaan door in 2013 de Mont Ventoux in Frankrijk te beklimmen.”

ALS (Amyotrofische Lateraal Sclerose), is een zeer ernstige spier/zenuwziekte, waardoor de zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenen langzaam afsterven. Spiergroep voor spiergroep valt uit. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is. Erna Huzen (48) uit Nieuwleusen heeft deze verschrikkelijke ziekte.

De Tour du ALS is een evenement waar fietsers geld bijeen fietsen om zo een bijdrage te leveren aan de zoektocht naar de oorzaak van ALS. Met als doel een mogelijkheid te scheppen om medicijnen en/of een behandelmethode te ontwikkelen om de vreselijke terminale ziekte te kunnen bestrijden.

Bernard Bos (62) uit Dalfsen heeft het Team Dalfsen opgericht. Hij wil met dit team op 7 juni 2013 weer meedoen aan de Tour du ALS. Zijn collega Marlinda Tamminga (34) heeft ALS en dit was de aanleiding om in het afgelopen jaar samen met haar de naam en het concept van de Tour du ALS te bedenken. De eerste editie in 2012 bracht 109.860,75 euro op en de tweede in 2013 is een dubbele uitdaging: Stichting Tour du ALS zoekt voor de 1500 Nederlandse patiënten, 1500 fietsers, hardlopers of wandelaars, die willen gaan voor het beklimmen van de Mont Ventoux (één tot maximaal drie maal) en het bijeen brengen van 1500 euro sponsorgeld per deelnemer.

Erna hoopt dat Bernard erin slaagt om een heel team bij elkaar te krijgen. Zij, haar man Arnold Jansen en hun twee kinderen vinden het een geweldig initiatief: “Het is heel erg om niet te weten wat de oorzaak van deze ziekte is, er is niets aan te doen.” Samen strijden tegen deze genadeloze ziekte door zoveel mogelijk geld op te halen en bekendheid te geven door publiciteit is het devies. Zo heeft prinses Máxima ook haar bijdrage geleverd door afgelopen jaar in de Amsterdamse gracht te springen, zij zwom mee met de Amsterdamse City Swim en zorgde zo voor veel extra publiciteit.

“Elk jaar overlijden 500 mensen aan ALS en er komen ook weer elk jaar 500 patiënten bij. Daarom is het zo belangrijk om in actie te komen. Fiets mee in het Team Dalfsen. Of schenk een bijdrage en bedrijven kunnen het team sponsoren”, zegt Bernard, “Wat zou het goed zijn als we vanuit Dalfsen kunnen meevechten!”

Meer informatie over het Team Dalfsen: bernardbos@hetnet.nl. Meer informatie over meedoen of sponsoren is te vinden op: www.tourduals.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.