Home / archiefcentraal / boa mishandeld om bon fout parkeren

boa mishandeld om bon fout parkeren

Een 55-jarige buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) werd donderdag 10 januari mishandeld door twee mannen.

Donderdagmiddag 10 januari omstreeks 14.20 uur kreeg de politie een melding van onenigheid op de Brinkstraat in Hardenberg. Een 55-jarige BOA wilde op de Brinkstraat een proces-verbaal uitschrijven voor fout parkeren. Een 22-jarige man uit Lutten en een 41-jarige man uit Hardenberg gingen zich met de situatie bemoeien. Daarbij mishandelden de beide mannen de BOA. De politie werd ingeschakeld en kon het tweetal aanhouden. Na verhoor konden beide mannen het politiebureau verlaten. Proces-verbaal is opgemaakt.

De politie laat weten: “De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.”

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.