bijeenkomst voor hardenbergse mantelzorgers

Carinova Mantelzorgondersteuning en het Cluster Mantelzorg WMO Hardenberg houden op woensdag 13 februari een themabijeenkomst in Dedemsvaart voor mantelzorgers uit de gemeente Hardenberg. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) en vindt plaats in het Carinova wijkgebouw, Schuttevaer 39 (ingang zijkant). Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden graag vóór 7 februari bij Femmie Stolte via tel. 0900 86 62 of per mail via f.stolte@carinova.nl.

Mantelzorgers ervaren vaak stress door hun volle dagprogramma of door de zwaarte van de zorg. Die zorg vraagt vaak een groot deel van hun aandacht. Ze zijn soms zo gericht op de ander dat zij nog nauwelijks contact hebben met hun eigen wensen en behoeften. Daarin schuilt een gevaar omdat zij daardoor gevoelens van overbelasting vaak ook niet meer herkennen. Hierdoor krijgen veel mantelzorgers te maken met toename van stressklachten: lichamelijke klachten, psychische vermoeidheid, piekeren, schuldgevoelens en prikkelbaarheid nemen toe.

De avond wordt verzorgt door Gerrie van de Stouwe, medewerkster Preventie bij Dimence en is bedoeld voor mantelzorgers die willen leren hoe je meer rust voor jezelf kan creëren in een druk bestaan waarin je vooral bezig bent te zorgen voor een ander.

Meer informatie over Carinova is te vinden op www.carinova.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.