beerze bulten is best camping met 5 sterren

Deze week werd bekend dat Beerze Bulten in de nieuwe classificatie van de ANWB en de Duitse ADAC het maximum aantal van 5 sterren heeft behaald. Hiermee mag Beerze Bulten in 2013 de titel ‘Best camping’ gebruiken.

In 2012 maakte Frank Jacobs van de ANWB tijdens de ANWB gala-avond bekend dat de ANWB meer gaat samenwerken met de Duitse collega ADAC op het gebied van campinginspecties. De afgelopen jaren hanteerde de ANWB een ‘cijfersysteem’ en ADAC hanteerde een ‘sterrensysteem.’ Het nieuwe systeem vervangt nu de afzonderlijke classificaties van beide organisaties. Voor de ANWB betekent het de overgang van een classificatie in cijfers naar sterren van 1 tot 5, met ook halve sterren. Door de samenwerking van de ANWB en ADAC wordt één Europese standaard ingevoerd waar ruim 10.000 campings deel van uitmaken. Zij zitten samen in één gezamenlijke database en worden gepubliceerd in de campinggidsen van ANWB en ADAC. In totaal zijn er in heel Europa 144 campings die 5 sterren hebben ontvangen.

“Ondanks dat het cijfersysteem ons 5x de titel ‘Beste ANWB Eurotop Camping van Europa’ heeft opgeleverd zijn wij blij met de nieuwe classificatie van de ANWB en ADAC”, aldus Gerrit-Jan Hagedoorn, eigenaar van Beerze Bulten. “Het oude waarderingssysteem van de ANWB was voor de gast erg onduidelijk. Accommodaties en voorzieningen zoals een zwembad, restaurant en recreatie hadden bijvoorbeeld geen invloed op de uiteindelijke beoordeling, terwijl de gast deze voorzieningen zeer belangrijk vindt. De cijfers creëerden een verkeerd verwachtingspatroon bij de gast. Wij denken dat de sterrenclassificatie meer duidelijkheid geeft omdat nu wordt gelet op de kwantiteit en kwaliteit van alle voorzieningen”, aldus Hagedoorn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.