Home / archiefcentraal / beeld paping moet van iedereen worden

beeld paping moet van iedereen worden

“Het beeld komt aan de oever van de Vecht, tegenover het Tinnen Figuren Museum. Dat is een mooie plek, met de meanderende Vecht, de molen op de achtergrond en de nieuwe promenade die de gemeente daar gaat maken.” Het beeld toont Paping als schaatser, net over de finishlijn van de legendarische Elfstedentocht. Inclusief de kleding die hij droeg: het typerende mutsje en de maillotbroek. Het beeld is door Loeki Leeuwerik gemaakt van neolith. “Het lijkt sprekend brons, maar het is een soort kunststof, en daardoor diefstalongevoelig.”

“Op de sokkel komt een plaat waarop alle Ommenaren die de tocht geschaatst hebben, hun naam kunnen laten graveren. Op die manier wordt het een beeld van iedereen.” De schaatsers kunnen mailen naar alehettyoverwijk@gmail.com. Aan hen wordt wel een bijdrage gevraagd.

Het beeld wordt 15 februari om 16.00 uur onthuld bij het Tinnen Figuren Museum. “Iedereen is welkom. Het zou helemaal mooi zijn als ze een uurtje eerder komen, en de tentoonstelling over Paping en de Elfstedentocht bezoeken.” Als laatste wil Overwijk nog de kreet kwijt, die hij tijdens de twee jaar dat het duurde om het beeld te regelen gebruikte: “It giet troch, dat betekent ‘het gaat door.’” En dan, lachend: “Het kan zijn dat de Elfstedentochtcommissie deze kreet over neemt.”

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.