amnesty ommen groetenactie geslaagd

Liu is een voorvechter voor democratie in China en hem zou in december 2010 de Nobelprijs voor de Vrede worden uitgereikt. Hij kon de prijs niet in ontvangst nemen want hij werd in december 2009 veroordeeld tot een gevangenisstraf van elf jaar. Zijn vrouw Liu Xia, kunstenares en dichteres, heeft sindsdien huisarrest en mag haar man af en toe onder strenge bewaking bezoeken.

Tijdens onze decemberactie ondertekenden meer dan honderd mensen een groetenkaart, vaak ook nog met een persoonlijke boodschap. Deze kaarten worden al vanaf begin december wekelijks naar Liu en zijn vrouw verstuurd. Dankzij het grote aantal kaarten kunnen wij tot eind februari doorgaan met onze actie. Het is niet zeker of ze zelf de kaarten in handen zullen krijgen maar de wekelijkse post zal in ieder geval onder de aandacht komen van de Chinese autoriteiten.

Amnesty Ommen bedankt alle mensen die de groeten hebben gedaan en hoopt dat dit kleine gebaar grote gevolgen mag hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.