ahne zet schop in grond voor glasvezel

Onder het toeziend oog van medewerkers van Reggefiber en aannemer BAM beklom Ahne de graafmachine voor de eerste meters. “De afgelopen periode is glasvezel het onderwerp van de dag geweest en was het de vraag of Ommen aangesloten zou worden op de toekomst,” aldus Ahne. “Ik ben dan ook ontzettend trots dat de aanleg van glasvezel nu is begonnen. Met de komst van dit hypermoderne netwerk zijn we klaar voor de toekomst. Natuurlijk staat de veiligheid hoog in het vaandel en zullen we samen met Reggefiber en de aannemer de veiligheid van de inwoners van Ommen goed in het oog houden. Ook streeft Reggefiber ernaar om de overlast voor de inwoners zo veel mogelijk te beperken.”

Aanleg

Reggefiber legt het glasvezelnetwerk aan van straat tot straat. Begin februari zal, als de vorst uit de grond is, gestart worden met de daadwerkelijke aanleg van het glasvezelnetwerk. Daarvoor is het nodig de stoep open te graven. Reggefiber doet haar uiterste best om eventuele overlast tot een minimum te beperken. Als de stoep ’s ochtends wordt opengraven, proberen we deze voor het einde van de middag weer dicht te maken. Ongeveer 4 weken voordat de graafwerkzaamheden in een straat starten, ontvangen bewoners een informatiepakket. Hierin legt Reggefiber uit hoe de aanleg van het glasvezelnetwerk in zijn werk gaat.

Huishoudens zonder een glasvezelabonnement

De aanleg van glasvezel is voor alle huishoudens binnen het aansluitgebied van Reggefiber kosteloos. Het enige wat Reggefiber vraagt, is toestemming om een glasvezelaansluiting in de woning aan te mogen leggen. Wanneer men een abonnement afsluit bij een serviceprovider die internet, tv en telefonie via glasvezel aanbiedt, kan er gebruik worden gemaakt van de diensten op het netwerk. Daarbij is er een vrije keuze uit tien serviceproviders die hun diensten leveren op het glasvezelnetwerk in Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.